English Dutch French

F

e

e

d

b

a

c

k

Apple iPhone

iPhone Descriptie
De Apple iPhone is een product van Apple Inc.. Het is een combinatie van een iPod, mobiele telefoon en PDA. Op de iPhone is het onder meer mogelijk om te mailen, bellen, internetten, muziek te beluisteren en foto's te maken en te bekijken.
Een van de dingen die dit apparaat onderscheidt van andere mobiele telefoons is dat het geen aparte toetsen heeft om telefoonnummers of SMS-berichten in te tikken. De iPhone gebruikt een aangepaste versie van Mac OS X, het besturingssysteem voor Macintosh-computers. Deze software creëert onder andere de virtuele toetsen op het touchscreen voor de bediening.
Ook al is de iPhone nog niet officieel in Nederland te koop, toch zijn er al diverse Nederlandse gsm-shops die de telefoon verkopen, Bijv. bij Comm-co. Deze toestellen zijn beperkt leverbaar, voor meer info neem contact op met ons: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Apple iphone

iPhone Functies
De iPhone is meer dan een mobiele telefoon: het is ook een breedbeeld iPod met touchscreen en een internet-apparaat. Je kunt genieten van muziek, audioboeken, tv-series en films. Je kunt met een vingerbeweging door muzieknummers, artiesten, albums en afspeellijsten bladeren. Je kunt een wallpaper als achtergrond instellen. Door de koppeling met iTunes kun je je muziek- en videobibliotheek met de Windows-pc of de Mac synchroniseren. Multitasking is ook mogelijk: terwijl je e-mail ophaalt kun je gewoon doorgaan met muziek luisteren of informatie opzoeken in de browser.

Touchscreen
Er zit in de iPhone een breedbeeldscherm, die multitouch ondersteunt. Dit houdt in dat je met twee of meer vingers het scherm kunt aanraken. Volgens Apple is dit de revolutionairste uitvinding sinds de muis. Je kunt de iPhone helemaal bedienen door het scherm aan te raken; je hebt dus geen aanwijspennetje (stylus) meer nodig. Je kunt uitzoomen door twee vingers op het scherm naar elkaar toe te bewegen; dit wordt ook wel pinch genoemd.

Bellen
Wanneer je iemand wilt bellen kun je door aanraking van het beeldschem een naam uit het adresboek of de favorietenlijst kiezen. De iPhone gaat dan meteen bellen. Het is mogelijk om tussen twee gesprekspartners te schakelen en met meerdere personen een conferentiegesprek te houden. Het is niet nodig om alle namen en adressen van vrienden opnieuw in te voeren, want je kunt de iPhone synchroniseren met je Windows-pc of Mac.

Voicemail
Apple voert met de iPhone een nieuwe manier in om voicemail af te luisteren: Visual Voicemail. Daarbij verschijnen de binnengekomen voicemailberichten net als SMS-berichten in een lijst, waarbij je zelf kunt kiezen in welke volgorde je ze wilt afspelen. Je kunt ook makkelijk berichten zonder af te luisteren weggooien.
Deze functie is erg handig, want het voorkomt dat je telkens de hele lijst doormoet om nét dat ene belangrijke bericht te vinden. Visual Voicemail is echter alleen beschikbaar als je een officieel iPhone-abonnement afsluit, want de mobiele operator moet aanpassingen in het netwerk doen.

SMS
SMS-berichten kun je intikken via het schermtoetsenbordje. Ook hierbij worden typfouten automatisch gecorrigeerd, maar alleen wanneer je het Nederlandse taalpakket hebt geïnstalleerd.

Apple Iphone functies

Camera
De iPhone heeft een 2 megapixel camera. Er zit software op de telefoon waarmee je de foto’s kunt beheren en bewerken. Je kunt ook de foto’s met een PC of Mac synchroniseren, via e-mail versturen, of als achtergrond van het telefoonscherm instellen.

Internet
De iPhone wordt geleverd met een Safari-browser, een miniatuurversie van de browser die je op de Mac vindt. Je kunt de favorieten van de pc of de Mac meenemen naar de iPhone. De Google- en Yahoo-zoekmachine zijn al in de browser aanwezig. De browser zorgt voor een zo goed mogelijke weergave op het kleine scherm, waarbij je kunt inzoomen op een bepaald gedeelte van het scherm. Internetten kan via GPRS/EDGE of via Wi-Fi. Google Maps, de kaartdienst van Google waarmee je stadsplattegronden, satellietfoto’s en routes kunt opvragen, is ook standaard aanwezig op de iPhone.

Gegevensuitwisseling met pc of Mac
Er zijn twee vormen van gegevensuitwisseling mogelijk. Enerzijds zijn er multimediabestanden die je via iTunes met de telefoon synchroniseert. Anderzijds heb je zogenaamde PIM-gegevens, zoals adressen, afspraken, taken en notities. Ook die kun je met de pc en Mac synchroniseren. Je kunt ook een favorietenijst aanmaken met telefoonnummers die je vaak belt. Verder kun je bookmarks uit je browser uitwisselen met je iPhone.

Sensoren
In de iPhone zijn verschillende sensoren ingebouwd. Zo herkent de telefoon automatisch wanneer je van portret- naar landschapsmode wilt overschakelen, dus van een staand naar een liggend schermformaat. Het beeld past zich dan automatisch aan bij de stand van het scherm. Er zijn ook sensoren die kunnen herkennen of je de telefoon al dan niet gebruikt. Bij geen beweging schakelt de iPhone automatisch het beeldscherm uit, om de batterij te sparen. De iPhone herkent ook wanneer je het toestel bij het oor houdt. Op dat moment schakelt het beeldscherm uit om energie te besparen.
Er is een omgevingssensor die het omgevingslicht herkent en de helderheid van het beeldscherm automatisch daarbij aanpast.

E-mail
Op de iPhone is een e-mailprogramma aanwezig waarmee je berichten in HTML-weergeve kunt lezen, zodat ook foto’s, afbeeldingen en tabellen zichtbaar zijn. Het programma ondersteunt POP3 en IMAP. Op de iPhone zijn standaard al de instellingen voor GMail, Yahoo Mail en andere populaire webmaildiensten aanwezig. Speciaal voor iPhone-gebruikers biedt Yahoo Mail ook een gratis push-maildienst aan. De dienst levert e-mailberichten meteen af, zodra ze binnenkomen. Natuurlijk kun je ook je gebruikelijke e-mailaccount van XS4all, HetNet, Wanadoo, etc. Ook Microsoft Exchange wordt gedeeltelijk ondersteund.

Video
Via het 3,5 inch breedbeeld-scherm kun je tv-shows en films bekijken. Je kunt met knoppen op het scherm afspelen, pauzeren, voor- en achteruitspelen, het volume aanpassen en dergelijke. Je kunt video’s afspelen die je in de iTunes Store hebt gekocht, maar je kunt ook andere filmpjes die je al in bezit hebt converteren naar MP4-formaat (QuickTime). De iTunes Store bevat op dit moment duizenden videoclips, honderden films en vele tientallen tv-series, maar helaas is het aanbod in Nederland nog erg beperkt. Alle content die je eerder voor de iPod hebt gekocht of gedownloadt zoals muziek, audioboeken, audio- en videopodcasts, kun je zonder problemen afspelen op de iPhone. Je kunt ook de inhoud van de iTunes-bibliotheek met de telefoon synchroniseren.

Gegevensuitwisseling met pc of Mac
Er zijn twee vormen van gegevensuitwisseling mogelijk. Enerzijds zijn er multimediabestanden die je via iTunes met de telefoon synchroniseert. Anderzijds heb je zogenaamde PIM-gegevens, zoals adressen, afspraken, taken en notities. Ook die kun je met de pc en Mac synchroniseren. Je kunt ook een favorietenijst aanmaken met telefoonnummers die je vaak belt. Verder kun je bookmarks uit je browser uitwisselen met je iPhone.

Intelligent toetsenbord
Op de iPhone vind je een compleet QWERTY-schermtoetsenbord waarmee je SMS- en e-mailberichten kunt tikken. Er zit een spellingscontrole in, die schrijffouten automatisch corrigeert. Als je een Nederlandstalige iPhone hebt gekocht of een Nederlands taalpakket installeert, kan de iPhone ook Nederlandse tekst corrigeren. Het toetsenbord lijkt op het eerste gezicht wat onhandig en dat is het ook: bij het intoetsen van letters is er geen voelbare feedback. Voor het schrijven van lange teksten is de iPhone dan ook niet zo geschikt. Voor het intikken van kleine teksten, webadressen en sms-jes is het schermtoetsenbord wel geschikt.

Iphone Slim Touch toetsenbord

iPhone Reparaties
Het kan zomaar gebeuren: de iPhone valt in de wasbak, er valt een glas cola overheen of je hebt de iPhone per ongeluk in de wasmachine gestopt. Bij Comm-co kunt u uw Iphone laten onderzoeken en laten repareren.

iPhone Accessoires
Ook voor de Iphone zijn er accessoires beschikbaar, hier enkele voorbeeden:
 • iPhone Bluetooth Headset
 • iPhone Dock
 • iPhone Stereo Headset
 • AirPort Extreme Base Station
 • iPhone TTY Adapter
 • Apple USB Power Adapter
 • Apple Dock Connector to USB Cable
 • iPhone Universal Dock Adapter 3-Pack
 • iPhone Bluetooth Travel Cable

iPhone Specificaties

Capacity

 • 8GB or 16GB flash drive1

Display

 • 3.5-inch (diagonal) widescreen Multi-Touch display
 • 480-by-320-pixel resolution at 163 ppi
 • Support for display of multiple languages and characters simultaneously

Operating system

 • OS X

GSM

 • Quad-band (850, 900, 1800, 1900 MHz)

Wireless data

 • Wi-Fi (802.11b/g)
 • EDGE
 • Bluetooth 2.0+EDR

Camera

 • 2.0 megapixels

Audio

 • Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
 • Audio formats supported: AAC, Protected AAC, MP3, MP3 VBR, Audible (formats 1, 2, and 3), Apple Lossless, AIFF, and WAV

Video

 • Video formats supported: H.264 video, up to 1.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Low-Complexity version of the H.264 Baseline Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; H.264 video, up to 768 Kbps, 320 by 240 pixels, 30 frames per second, Baseline Profile up to Level 1.3 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats

Headphones

 • Stereo earphones with built-in microphone
 • Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
 • Impedance: 32 ohms

Mac system requirements

 • Mac computer with USB 2.0 port
 • Mac OS X v10.4.10 or later
 • iTunes 7.5 or later

Windows system requirements

 • PC with USB 2.0 port
 • Windows Vista Home Premium, Business, Enterprise, or Ultimate Edition; or Windows XP Home or Professional with Service Pack 2 or later
 • iTunes 7.5 or later

Environmental requirements

 • Operating temperature: 32° to 95° F (0° to 35° C)
 • Nonoperating temperature: -4° to 113° F (-20° to 45° C)
 • Relative humidity: 5% to 95% noncondensing
 • Maximum operating altitude: 10,000 feet (3000 m)

Input and output

 • iPhone
  • 30-pin dock connector
  • 3.5-mm stereo headphone minijack
 • iPhone Dock
  • Dock connector

Power and battery

 • Built-in rechargeable lithium ion battery
 • Talk time: Up to 8 hours
 • Standby time: Up to 250 hours
 • Internet use: Up to 6 hours
 • Video playback: Up to 7 hours
 • Audio playback: Up to 24 hours

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Privacy Policy >>

Download VCard >>

For support click here >>

We ship globally

Customers in more than 42 countries around the globe.