English Dutch French German

F

e

e

d

b

a

c

k

Mobiel bellen buitenland goedkoper

Mobiel bellen buitenland goedkoper
Zes telecombedrijven, waaronder Orange en T-Mobile, maken mobiel bellen in het buitenland goedkoper. Ze beloven de tarieven met 50% te verlagen. Dat hebben ze laten weten.

Image

Hoog tarief
Bellen in het buitenland is duurder omdat daar gebruik wordt gemaakt van een andere telefoonmaatschappij. Deze berekenen een hoog tarief door aan het telecomconcern waarbij de beller een abonnement heeft.

Verlaging
De concerns gaan dit tarief verlagen. Vanaf oktober 2006 mag dit maximaal 45 cent per minuut bedragen, een jaar later 36 cent. Dat is de helft van het huidige tarief.

200 miljoen klanten
De concerns hebben bijna tweehonderd miljoen mobiele bellers als klant. Het gaat naast het Duitse T-Mobile en het Franse Orange om de Italiaanse bedrijven Wind en Telecom Italia, het Noorse Telenor en het Zweedse TeliaSonera. T-Mobile en Orange zijn in Nederland actief.

Europese Commissie
De bedrijven denken hiermee tegemoet te komen aan de eis van de Europese Commissie om bellen in het buitenland goedkoper te maken. Brussel werkt aan nieuwe wetgeving waarin de prijzen aan banden worden gelegd. De telecombedrijven hopen met eigen initiatieven regulering te voorkomen.

KPN
KPN is vooralsnog niet van plan zich bij de zes aan te sluiten. Het concern wil eerst een uitspraak van de Europese Commissie deze zomer afwachten. Wel zei een woordvoerder dat KPN altijd concurrerende tarieven zal aanbieden.

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Rabobank Hulst 330487701
IBAN: NL37 RABO 0330 4877 01
BIC/SWIFT: RABONL2U
BTW NR: NL823684568B01
K.v.K: 50329251

Privacy Policy >>

Download VCard >>

For support click here >>

We ship globally

Customers in more than 70 countries around the globe.