English Dutch French German

F

e

e

d

b

a

c

k

Previous Next

Oil & Gas: Hearing Protection and What You Should Be Asking

"Wat?! Wat zei je?! Ik kan je niet horen!” Is dit een typisch verschijnsel bij uw olie- of gasactiviteiten? Industrieel geluid in een olie- of gasbedrijf is een punt van zorg voor alle werkgevers, met geluidsniveaus die oplopen tot 110 dB(A) of meer. Studies hebben aangetoond dat de prevalentie van gehoorverlies onder werknemers in de olie- en gassector kan oplopen tot 27%, afhankelijk van hun werkomgeving. Afgezien van de veiligheidsrisico's van lawaai op het werk en de impact die het heeft op gehoorverlies, zijn er gezondheidseffecten op de lange termijn die veel verder gaan dan gehoorbeschadiging. De CDC meldt dat gehoorverlies de op twee na meest chronische lichamelijke aandoening in de VS is, meer dan diabetes en kanker. Studies hebben ook een aanzienlijke toename aangetoond van de kans op het ontwikkelen van Alzheimer of dimentie naarmate de ernst van gehoorbeschadiging toeneemt.

Dit geluid kan niet alleen gehoorverlies en stress veroorzaken, maar het verstoort ook de communicatie, vermindert de productiviteit en veroorzaakt mogelijk ongelukken doordat het waarschuwingskreten, alarmen of gevaarlijke apparatuur niet kan horen. Menselijke fouten dragen in feite bij aan 70% van alle ongevallen in olie en gas vanwege een gebrek aan situationeel bewustzijn. Het verbeteren van de communicatie en het verminderen van het risico op letsel zijn noodzakelijke acties en moeten prioriteit krijgen bij het overwegen van een haalbare oplossing.

Wanneer u probeert te beslissen of een communicatieheadset geschikt is voor uw olie- of gasbedrijf, zijn hier enkele belangrijke vragen die u moet stellen:

 

1. Als ik het probleem met gehoorbescherming oplos, ontstaat er dan nog een veiligheidsprobleem?
Volgens OSHA is situationeel bewustzijn "weten wat er overal om je heen gebeurt door het vermogen te hebben om kritieke elementen van informatie over de omgeving waarin je je bevindt te identificeren, verwerken, begrijpen en erop te reageren." In olie- en gasomgevingen gebeuren er veel gevaarlijke dingen tegelijk. Het is belangrijk om ze allemaal te identificeren of de veiligheid van uzelf of anderen in gevaar te brengen. Zodra u de potentiële risico's hebt geïdentificeerd, moet u snel verwerken of u risico loopt op letsel en vervolgens de informatie begrijpen, zodat u actie kunt ondernemen. Daarom hebt u een oplossing nodig die de risico's voor u kan identificeren om het "actie ondernemen"-proces te versnellen.

 

2. Biedt het duidelijke en effectieve communicatie bij veel ruis?
Hoe vaak heb je iemand een van zijn oorkappen van zijn oor zien trekken om iemand te horen praten of een gesprek te voeren? Dit zorgt voor onveilige praktijken in omgevingen met veel lawaai. Actieve ruisonderdrukkende gehoorbescherming is volkomen veilig in omgevingen waar gebruikers niet met andere mensen hoeven te communiceren. In gevaarlijke omgevingen met veel lawaai moeten werknemers echter een consistent communicatieniveau handhaven zonder hun headsets te verwijderen, omdat verstoorde communicatie gevaarlijk kan zijn.

 

3. Is het intrinsiek veilig?
Bij het werken in olie of gas zijn er bepaalde veiligheidseisen waaraan moet worden voldaan om de apparatuur te gebruiken. Deze werkomgevingen zijn explosieve atmosferen waar producten intrinsiek veilig moeten zijn. Headsets zijn elektrische apparaten die vonken kunnen genereren. Vonken (die warmte genereren) in explosieve of gevaarlijke omgevingen kunnen mogelijk leiden tot gewelddadige explosies. Intrinsiek veilige headsets zijn bedoeld om de gebruiker van de headset te beschermen door die eerste vonk te voorkomen.

 

4. Biedt het de hoogste gehoorbescherming in extreem lawaaierige omgevingen?
In omgevingen waar het geluidsniveau hoger is dan 95 dB(A), kunnen gebruikers met dubbele (soms dubbele) gehoorbeschermingsheadsets die het gebruik van oordopjes en oorkappen combineren, effectief communiceren zonder hun gehoorbescherming te verwijderen. Dit is uiterst belangrijk in olie- en gaslocaties zoals pomphuizen, generatorgebouwen, vacuümwagens, machinekamers, pompwagens en compressorruimten waar het geluid meer dan 100 dB(A) kan bedragen. Hoewel dubbele gehoorbescherming niet wordt vermeld als een vereiste binnen de OSHA-regels en -regelgeving, hebben veel meer specifieke bedrijfstakken richtlijnen opgesteld waarin dubbele gehoorbescherming duidelijk wordt vermeld als een vereiste voor
veiligheid.

 

5. Is de technologie die u kiest direct beschikbaar?
Gehoorbescherming en veiligheid van werknemers is niet iets dat wacht op toeleveringsketens. Welke technologie u ook kiest, zorg ervoor dat uw leverancier een snelle levering en voldoende voorraad kan bieden, terwijl u betrouwbare reparatieservices biedt. Een dag zonder de juiste bescherming brengt u en uw medewerkers in gevaar.

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Rabobank Hulst 330487701
IBAN: NL37 RABO 0330 4877 01
BIC/SWIFT: RABONL2U
BTW NR: NL823684568B01
K.v.K: 50329251

Privacy Policy >>

Download VCard >>

For support click here >>

We ship globally

Customers in more than 70 countries around the globe.