English Dutch French German

F

e

e

d

b

a

c

k

Agentschap Telecom staat portofoons aan boord van pleziervaart toe

Agentschap Telecom staat onder voorwaarden toe dat maritieme VHF-portofoons voor de veiligheid aan boord van pleziervaart worden gebruikt. Hiermee komt het agentschap tegemoet aan een jarenlange wens van de pleziervaarders in plaats van een VHF-marifoon, een VHF-portofoon te mogen gebruiken. Het gebruik van deze portofoons aan boord van pleziervaartuigen geldt alleen voor de Nederlandse wateren.

 

 In andere landen kunnen andere regels gelden. De gebruiker moet zich wel realiseren dat het bereik en de kwaliteit van de verbinding met een portofoon minder is dan die van een marifoon. Met ingang van 22 juli 2005 kan de pleziervaarder bij Agentschap Telecom een vergunning aanvragen. Voor een maritieme VHF-portofoon gelden dezelfde voorwaarden als voor een VHF-marifoon. Deze zijn:

Voor het gebruik van en voor het gebruiksklaar aanwezig hebben van een VHF-portofoon is een vergunning vereist. Om in aanmerking voor een vergunning te komen moet de aanvrager minimaal over het Basiscertificaat Marifonie beschikken. Het is verplicht dat de portofoon is uitgerust met ATIS*. Een VHF-portofoon mag uitzenden met een vermogen tussen 0,1 en 1 watt erp. Wanneer een portofoon beschikt over een zendvermogen van meer dan 1 watt dan moet dit vermogen schakelbaar zijn van 1 tot maximaal 6 watt. Voor de maritieme VHF-portofoon zijn dezelfde kanalen toegestaan als voor een maritieme VHF- marifoon. Ook gelden dezelfde gebruiksregels. De kanalen en gebruiksregels staan in de vergunningsvoorschriften. Bij Agentschap Telecom kan een vergunning worden aangevraagd voor een maritieme VHF-portofoon of informatie worden verkregen over maritieme certificaten. De informatie downloaden van onze website www.agentschap-telecom.nl is ook mogelijk. Het tarief voor een maritieme VHF-portofoonvergunning voor 2005 is € 52,-.

Comm-Co BV

Kreekzoom 9 4561 GX Hulst
Tel : +31114 370030
E-Mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Rabobank Hulst 330487701
IBAN: NL37 RABO 0330 4877 01
BIC/SWIFT: RABONL2U
BTW NR: NL823684568B01
K.v.K: 50329251

Privacy Policy >>

Download VCard >>

For support click here >>

We ship globally

Customers in more than 70 countries around the globe.